Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι Υπέρηχοι στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, εγκυμοσύνη χωρίς υπέρηχο δεν υφίσταται. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω αν λάβετε υπόψη τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Ο υπέρηχος θεωρείται, μοναδική απόδειξη εγκυμοσύνης. Δεν τους αρκούν οι εξετάσεις αίματος, ούτε καν το άκουσμα της καρδιάς του εμβρύου μέσα από μια κοιλιά «τούρλα»! Και τι σημαίνει αυτό? Απλούστατα ότι αν δεν κάνεις υπέρηχο, δεν μπορείς να «πείσεις» το σύστημα ότι είσαι έγκυος και φυσικά δε μπορείς να πάρεις άδεια! Δηλαδή, θα είσαι υποχρεωμένη να εργάζεσαι μέχρι τη στιγμή του τοκετού (!), οπότε και με τον ερχομό του παιδιού θα «επιβεβαιωθεί» ότι όντως, ήσουν έγκυος!

Οι περισσότεροι (και όχι όλοι θέλω να ελπίζω) θα βιαστείτε να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο θα ήθελε κάποιος νοήμον άνθρωπος να αποφύγει να κάνει υπέρηχο.  «Hello!!! ζούμε σε μια αναπτυγμένη και ευρωπαϊκή χώρα, δε βρισκόμαστε στην Ουγκάντα!»  πιθανών θα ήταν η απάντηση που θα έπαιρνα…..

…. Κι όμως…. ο υπέρηχος αλλά και κάθε επιστημονική ανακάλυψη όταν χρησιμοποιείται αλόγιστα, δεν μπορεί παρά να βλάπτει…. ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την εγκυμοσύνη. Ακόμα κι αν δεν είχε καθόλου παρενέργειες,  αποτελεί παρέμβαση σε μια φυσική διαδικασία και αυτό από μόνο του είναι ήδη αρνητικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...