Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ταινία και μια επανάσταση, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η ταινία-ντοκιμαντέρ «Freedom for Birth: A Mother's Revolution»
έρχεται και στην Ελλάδα, με ελληνικούς υπότιτλους και προβολές σε κάθε
γωνιά της χώρας (και στην Κύπρο), την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 -την
ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας και της προβολής της σε 900+ σημεία του
πλανήτη, σε μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη
Γέννα, ENCA Hellas.

Αν σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε, αναζητήστε στο
www.encahellas.eu το σημείο προβολής που σας εξυπηρετεί.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία Freedom For Birth , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://freedomforbirth.com


Το ντοκιμαντέρ Freedom For Birth έχει διάρκεια 60 λεπτών και καλεί σε δράση μέσα από συνεντεύξεις και συζητήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα τοκετού από ολόκληρο τον πλανήτη, όπως επίσης με ειδικευμένους νομικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται διεθνώς η εγκυμοσύνη, η γέννα και η μητρότητα.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι βρετανοί Toni Harman και Alex Wakeford. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία της μαίας Agnes Gereb, από την Ουγγαρία, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή υποστήριζε και βοηθούσε γυναίκες να γεννήσουν στο σπίτι. Αφορμή και αφετηρία είναι επίσης η ιστορία της Anna Ternovsky, μητέρας από την Ουγγαρία, η οποία όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί κατήγγειλε τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η νομοθεσία δεν της επέτρεπε να γεννήσει στο σπίτι, κέρδισε την υπόθεση και άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γέννα, διεθνώς.

Ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα στο πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τοκετό» που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, οι συντελεστές της μεταφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο την ελπίδα ότι εκατομμύρια γυναίκες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το νόμιμο δικαίωμά τους να αποφασίζουν το πού και με ποιόν τρόπο θα γεννήσουν. Η ταινία έχει τη δυναμική να φέρει την αρχή μιας παγκόσμιας επανάστασης στην περιγεννητική φροντίδα, μια επανάσταση που καθοδηγούν οι ίδιες οι μητέρες και η ανάγκη τους –γι’ αυτό και ο υπότιτλός της: «The Mothers’ Revolution».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...